Maatwerk Orthopedische zitschalen op een Trippel-onderstel

Maatwerk Orthopedische zitschalen op een Trippel-onderstel

Orthopedische zitschalen

Orthopedische zitschalen:


Ben je misschien slecht ter been en wil je wat meer mobiliteit? En wil je wat zelfstandiger thuis je werkzaamheden doen? Schaf dan een trippelstoel aan.

Dit is een hulpmiddel waarmee je stabiel kunt zitten of jezelf in huis kunt verplaatsen. Je kunt het vergelijken met een luxueuze bureaustoel met rem. Waarvan je de zitting en rugleuning kunt verstellen.

Waarom een trippelstoel?

De trippelstoel wordt veelvuldig gebruikt door mensen met diverse lichamelijke beperkingen, omdat deze hen in staat stelt zelfstandiger te functioneren. De stoel kan worden verhoogd, waardoor het lijkt alsof je staat, terwijl je in werkelijkheid zit. Dit ontwerp maakt de trippelstoel onmisbaar omdat het voorkomt dat je telkens hoeft op te staan om weer te gaan zitten. Het gebruiksgemak wordt verder vergroot door de mogelijkheid om de stoel aan te passen aan verschillende taken, zoals het bereiken van hogere oppervlakken of het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zonder extra inspanning. Hierdoor kunnen gebruikers meer doen zonder afhankelijk te zijn van anderen, wat bijdraagt aan hun onafhankelijkheid en comfort.

Er zijn zelfs elektronische trippelstoelen die het mogelijk maken om zittend te strijken, ontbijt te maken of iets uit een hogere kast te pakken. Deze stoelen kunnen worden uitgerust met een zitschaal die zorgt voor een correcte zithouding en biedt extra ondersteuning. De elektronische functies verhogen de zelfstandigheid door het uitvoeren van dagelijkse taken te vergemakkelijken, wat bijdraagt aan een grotere mate van onafhankelijkheid en comfort. Hierdoor kunnen gebruikers met mobiliteitsproblemen hun dagelijkse routines efficiƫnter en met meer gemak uitvoeren.

Op maat gemaakte oplossing

Voor mensen die voor lange periodes gebruik zullen maken van hun trippelstoel is het belangrijk dat die comfortabel zit. Mensen met mobiliteitsproblemen of orthopedische aandoeningen. Een op maat gemaakte stoel is daarom de perfecte oplossing voor mensen die daar langere tijd gebruik van zullen maken. Er worden dan zitschalen aan de trippelstoel geplaatst. Wat voor meer comfort zorgt.

Bij het vervaardigen hiervan wordt gekeken naar de mogelijkheden en verwachtingen en rekening gehouden met de behoeften en beperkingen. Voor ons van Hennekes is het belangrijk dat de klant zich altijd comfortabel voelt in de stoel. Wij komen daarom persoonlijk langs voor de metingen. Denk dan maar aan de meting van de zitting, het rugpand en de andere onderdelen.

Bij Hennekes

Op advies van de bedrijfsarts, uw behandelend specialist of ergotherapeut kan een individueel aangepaste bureau- / werkstoel eventueel worden vergoed door de verzekering. Bijvoorbeeld: arbeidsongeschiktheid, letselschade- of ziektekostenverzekering of het UWV.

Wij verzorgen altijd een kosteloze intake/passing voor een persoonlijk advies en offerte voor de voor jou noodzakelijke maatwerk of aangepaste stoel.

Wil je een casus bespreken of heb je vragen over een aanvraag bij een verzekering, neem dan contact op of boek een Online adviesgesprek.

Referenties:

  1. Healthline – Best Orthopedic Seat Cushions
    • Informatie over de beste orthopedische zitkussens en hoe ze kunnen helpen bij het verlichten van pijn en ongemak.
  2. WebMD – Orthopedic Seat Cushions for Back Pain
    • Gids over orthopedische zitschalen en hun effectiviteit bij het behandelen van rugpijn en het verbeteren van de zithouding.
  3. The Spruce – Top Orthopedic Seat Cushions
    • Overzicht van de beste orthopedische zitschalen met beoordelingen en aanbevelingen voor comfort en ondersteuning.
  4. Chair Institute – Orthopedic Seat Cushions Explained
    • Gedetailleerde informatie over orthopedische zitschalen, hoe ze werken en de voordelen voor ergonomisch zitten.
  5. Ergonomic Trends – Custom Orthopedic Seat Cushions
    • Gids voor op maat gemaakte orthopedische zitschalen en hoe ze kunnen helpen bij specifieke zitproblemen.
  6. Forbes – Benefits of Orthopedic Seat Cushions
    • Artikel over de voordelen van orthopedische zitschalen en hun impact op zithouding en comfort.
  7. Occupational Health – Choosing Orthopedic Seat Cushions
    • Informatie over het kiezen van de juiste orthopedische zitschalen voor verschillende zitbehoeften en ergonomische ondersteuning.
  8. Workplace Design – Orthopedic Solutions for Office Seating
    • Artikel over orthopedische oplossingen voor bureaustoelen, inclusief zitschalen en andere aanpassingen voor optimaal zitcomfort.